Čelik u generalci bolji od kakanjskog Rudara

Uspješna provjera pred početak prvenstva

Čelik u generalci bolji od kakanjskog Rudara

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje pred oko 200 gledatelja u generalci pred nastavak Premijer lige BiH savladali kakanjski Rudar. Zeničani su danas nastupili bez povrijeđenih Jusića, Kazazića, Vehabovića, dok šansu za igru iz nepoznatih razloga danas nije dobio ni Fenan Salčinović, ponajbolji igrač kluba na pripremama.

Kakanjci su se danas dobro držali štvoh 20-tak minuta, a  u 21.minuti su i mogli do vodstva, kada je Šerifa Hasić nekadašnji igrač Čelika šutirao s pet metara pored gola. Nakon toga Zeničani su ubacili u brzinu više, te je u 28.minuti sjajnim udarcem sa preko 20 metara Bajraktarević testirao golmana Jovića, koji je njegov udarac sjajno odbranio.

Igrala se 33. minuta kada su Zeničani došli u vodstvo 1:0, sjajnu akciju su odigrali Karić i Dedić, a ovaj drugi je asistencijom na drugoj stativi pronašao Selimovića, koji sa tri metra posprema loptu u gol Rudara. Nastavili su se napadi crno-crveni, a pravu poslasticu za sve ljubitelje nogometa koji su danas došli na Bilino polje u 38.minuti priredio je veznjak domaće ekipe Anel Dedić. On je iz slobodnog udarca sa više od 20 metara pocijepao lijeve rašlje gola Bojana Jovića, bilo je to 2:0 za domaće, a s tim rezultatom se otišlo na pauzu.

Gosti su u 60.minuti tražili najstrožiju kaznu, nakon što je neko od igrača Čelika igrao rukom u kaznenom prostoru, glavni sudija je pokazao da se igra nastavi što je razljutilo goste, koji su protestvovali, ali sudija nije promijenio svoju odluku. Tempo igre u drugom poluvremenu je opao zbog izmjena u oba sastava. Nogometaš Čelika na posudbi u Rudaru, Dženis Huseinspahić je u 74.minuti mogao smanjiti vodstvo Čelika, ali njegov udarac sa 10 metara završio je na prečki gola Adilovića. Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika, tako da je utakmica okončana pobjedom domaćina rezultatom 2:0.

Zeničani su današnjom pobjedom na najbolji mogući način najavili prvo kolo i nastavak prvenstva utakmicom protiv Travnika narednog vikenda na Bilinom polju. U zimskoj pauzi crno-crveni su odigrali sedam pripremnih utakmica uz skor od četiri pobjede i tri neriješena rezultata.

Čelik: Adilović, G.Popović, Kojić, Džidić, Bureković, Hećo, Bajraktarević, Dedić, Popović, Selimović i Karić. Još su igrali: Pezer, Grahovac, Šabanović, H.Adilović, Duraković, Imamović i Ajan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rudar: Jović, Sarvan, Alić, Čizmić, Goralija, Hasić, Topalović, Džafić, Neimarlija, Huseinspahić i Kulović. Još su igrali: Gafurović, Durmić,Hrustanović i Čehajić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi