Navijači Čelika najavili proteste

Nezadovolji opstrukcijom rukovodstva grada i kluba

Navijači Čelika najavili proteste

Protesti navijača Čelika povodom opstrukcija rukovodstava Grada Zenice i NK Čelik da se usvoji održivo rješenje za spas zeničkog kluba bit će održani 27. februara u Zenici. 

Navijači Čelika u saopštenju tvrde da je došlo do naglih stopiranja trilateralnih razgovora između predstavnika navijača, grada i kluba o usvajanju novog statuta na članskom modelu i pomoći pri reprogramiranju poreskog duga.

"Paradoksalno, oni koji o klubu zvanično vode brigu sada najmanje brinu za njegovu budućnost te otvoreno ili prešutno uzmaju opciju gašenja kao jedno od svojih rješenja. Iako je obećana podrška Grada Zenice u iznosu od cca. 400.000 KM godišnje na način da dosadašnja podrška bude preusmjerena u pomoć oko reguliranja poreskog duga te paralelno usvajanje novog statuta na članskom modelu predložen od strane NGG 'Za Čelik', odjednom je došlo do šutnje i manjka poteza sa druge strane", navodi se u saopštenju navijača ovog kluba.

Zbog svega navedenog, građani Zenice koji nisu nužno ograničeni na pripadnike Neformalne grupe građana "Za Čelik" i navijačke grupe "Robijaši 1988 Zenica", najavili su održavanje mirnih građanskih protesta u centru grada i ispred zgrade Grada Zenice u subotu, 27. februara. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Okupljanje će biti održano u 11:55 sati u centru grada ispred RK "Bosanka".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi