Čelik u potrazi za dvojicom ofanzivaca

U četvrtak protiv Olimpica u Hadžićima

Čelik u potrazi za dvojicom ofanzivaca

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika osam dana su u pogonu, te se polako kompletira igrački kadar za narednu sezonu.

 Kako trenutno stvari stoje Renato Gojković neće ostati u Čeliku jer je u potrazi za inostranim angažmanom. Bez obzira na eventualni odlazak mladog stopera, Zeničani u odbrani imaju Kojića, Jusića, Kazazića i prinovu iz Slavije Popovića, tako da se ne bi trebao previše osjetiti odlazak Gojkovića.

Do danas na Bilino polje su stigla dva nova igrača, povratnik Stipe Barać i defanzivac Goran Popović, rukovodstvo kluba zajedno sa trenerom Borisom Pavićem u potrazi je za još dvojicom igrača orijentisani prema naprijed. Zeničanima je potreban još jedan krilni napadač i centralni napadač, budući da su nisu produžili ugovore sa Zecom, Alispahićem i Sikirom, koji su bili članovi ekipe u prošloj sezoni.

Sa seniorima trenutno trenira 10 omladinaca, a na pripreme će sigurno putovati kadeti Ivan Dujmović i Amir Mašić, te junior Anes Duraković, od ostalih zavisi hoće li se do kraja sedmice nametnuti treneru, te hoće li dolaziti novi igrači na Bilino polje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani će u četvrtak igrati prvu prijateljsku utakmicu na pripremama protiv prošlosezonskog osvajača Kupa ekipe Olimpica, utakmica je planirana da se odigra u Hadžićima. Do polaska na Zlatibor crno-crveni će još odmjeriti snage s novim članom elitnog ranga ekipom Mladosti i to na stadionu u Doboju kod Kaknja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.