Čelik uvjerljiv protiv Gradine

A1 liga za košarkaše, 18.kolo

Čelik uvjerljiv protiv Gradine

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Gradine iz Tešnja večeras su u zeničkoj Areni odigrali utakmicu 18.kola A1 lige za košarkaše. 

Domaćini su u ovaj duel ušli kao favoriti, što su na kraju i pokazali, te su zasluženo slavili visoku pobjedu rezultatom 110:71.

Gosti iz Tešnja, koji su u Zenicu doputovali sa samo osam igrača, držali su se u igri samo u prvoj četvrtini koje završena u korist Čelika rezultatom 22:20. U drugoj četvrtini potpuni raspad sistema u redovima gostiju, Zeničani su nemilosrdno punili koš Gradine, te je nevjerovatno da su za 10. minuta postigli čak 40 poena, dok su gosti ubacili samo 10. Na kraju druge četvrtine rezultat je glasio 62:30 te je bilo jasno ko će odnijeti pobjedu u ovoj utakmici.

U trećem periodu domaćini su održavali visoku prednost, domaći trener čitav susret je rotirao sve igrače, tako da su svi večeras dobili šansu za igru, koju su znalački iskoristili. Na kraju trećeg perioda bilo je 91:54 za ekipu Čelika. U posljednjih 10.minuta više se igralo rekreativno, igrači su pokušali napraviti što više dobrih poteza i zakucavanja. Te je utakmica završena rezultatom  110:71 (22:20, 40:10, 29:24, 19:17).

U redovima Čelika večeras je bilo mnogo raspoloženih igrača, a posebno su se istakli Armin Bilić s 25 poena 10, skokova i četiri asistencije, Ahmet Begić dodao je 16 poena i šest skokova, dok su Veilić i Čoloman ubacili po 13 poena. U redovima Gradine jedini raspoložen za igru bio je Ibrahimkadić s 31 poenom uz šest skokova.

Čeliku je večerašnja pobjeda bila deveta u sezoni uz devet poraza što im je trenutno dovoljno za petu poziciji na tabeli, dok je ekipa iz Tešnja večeras pretrpila 15 poraz u sezoni, te se uz samo tri pobjede nalaze na posljednjoj poziciji A1 lige za košarkaše.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi