"Presudilo je iskustvo i duplo više skokova ekipe Burcha"

Trener OKK Čelik nakon poraza

"Presudilo je iskustvo i duplo više skokova ekipe Burcha"

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika ponovo su izgubili utakmicu u posljednjim minutama, najmlađoj ekipi u ligi nedostaje iskustva, a u presudnim momentima i hrabrosti. 

Večeras su izgubili od ekipe Burcha, slabom igrom posebno u posljednjoj četvrtini, s dosta tehničkih grešaka. Nakon utakmice domaći trener Armel Mujaković bio je vidno utučen zbog poraza protiv favorizovanog gosta, koji je veći dio utakmice bio u rezultatskom zaostatku za Čelikom.

"Dok smo u prvom poluvremenu imali skok, to se osjetilo i na rezultatu, vodili smo tri četvrtine skoro, a onda je uslijedio pad. Oni su u drugom poluvremenu imali duplo više skokova od nas i to je na kraju i presudilo uz naravno iskustvo koje posjeduju u odnosu na nas.Mi nismo znali da odgovorimo na postavljeni zonski presing, gdje smo gubili olako lopte i to nam se dešava u posljednje dvije utakmice. Čestitam Burchu na kraju na pobjedi, a mi ćemo se pokušati dići nakon ova dva nesretna poraza" ističe Mujaković.

Večeras nije igrao Ibrahim Durmo, kojem Sparsi nisu dozvolili da igra protiv Burcha.

"Zbog treninga kojeg Sparsi imaju večeras on nije dobio dozvolu da igra ovu utakmicu, svakako da je to bio veliki hendikep, ali šta je tu je. Naš jedini visoki centar je bio bolestan, to je na kraju i presudilo. Imali su više skokova, više tih dugih napada, te su u finišu odigrali smirenije i na iskustvo" kazao je Mujaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti