Čelik zainteresovan za Dinu Dizdarevića

Najbolji igrač Bosne iz Visokog

Čelik zainteresovan za Dinu Dizdarevića

D. Kurbegović

Nogometaši Bosne iz Visokog prvi dio sezone u 1. ligi FBiH završili su na četvrtom mjestu s 28 osvojenih bodova, pet manje od vodeće Zvijezde iz Gradačca. Prošle sezone Bosna je veći dio sezone bila na prvom mjestu, ali je na kraju ipak GOŠK ušao u Premijer ligu, ekipa iz Visokog i ove sezone igra važnu ulogu u ovom rangu takmičenja, ali za razliku od prethodne konkurencija za prvo mjesto je mnogo veća.

Sigurno prvo ime kluba u jesenjem dijelu sezone bio je 28-godišnji ofanzivac Dino Dizdarević koji je u 15 utakmica imao učinak od sedam golova i šest asistencija.Ovaj rođeni Zeničanin prošle je sezone u Drugoj ligi Centar bio najbolji strijelac takmičenja s 32 gola u 25 odigranih utakmica, iako je TOŠK svim silama želio da ga dovede u svoje redove, ovaj nogometaš je ipak izabrao Bosnu iz Visokog. Njegove igre u ovoj sezoni nisu ostale neopažene, tako da se za njegove usluge već interesuju ekipe iz Premijer lige.

"Mislim da je ekipa mogla osvojiti još koji bod više, igrali smo otvoren i napadački nogomet. Pokušali smo igrati za gol, više a omjer postignutih i primljenih golova dovoljno govori kako smo se postavljali u svakoj utakmici. Liga je ove sezone stvarno jaka, nekoliko ekipa pretenduje za prvo mjesto, a interesantna je i borba za opstanak. Bosna ima dobar igrački kadar, koji uz par pojačanja možda može i ugroziti vodeću trojku" ističe Dizdarević.

Dobrim igrama skrenuo je pažnju klubova iz Premijer lige, ali još pola godine ima ugovor s Bosnom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nemam zamjerke za tretman u Bosni, imamo dobrog trenera, igram standardno, zadovoljan sam formom i moguće je da ostanem do ljeta ovdje. Ipak kada se za vas interesuje jedan Čelik, koji je veliki klub za naše uslove onda vam ne može biti svejedno. Kontaktirali su me iz Čelika i raspitivali se za moj ugovor, iskreno godi mi interes, ali i drugih klubova iz Premijer lige. Vidjet ćemo šta će se desiti, želim napredovati, nije isključeno da ostanem u Bosni, ali isto tako ako ponuda Čelika bude dobra, ko bi odbio da igra na Bilinom polju u crno-crvenom dresu i to u Premijer ligi", kazao je za SportSport.ba Dino Dizdarević bivši igrač Croatia Sesvete, Jedinstva, Sloge, Žepča, švicarskog Pajdea, te Natrona iz Maglaja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi