Rendulić: Sabljić će platiti doručak, to je jasno k'o dan; Damjanović: Bolji je pobijedio, nažalost

Treneri nakon utakmice

Rendulić: Sabljić će platiti doručak, to je jasno k'o dan; Damjanović: Bolji je pobijedio, nažalost

Esmer Oštraković

Zrinjski je upisao ubjedljivu pobjedu protiv Čelika u utakmici koja je odigrana u okviru Kupa Bosne i Hercegovine.

Konačan rezultat bio je 6:0 za tim iz Mostara.

Nakon utakmice svoj komentar dao je trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić.

"Ukoliko uđete u utakmicu kako treba riješite utakmicu odmah, kako smo i mi uradili. Mislim da je naša pobjeda i više nego zaslužena. Odmorili smo Nemanju kao i Ćužea. Svi su iskoristili minutažu i istaknuli kandidaturu za narednu utakmicu", rekao je Rendulić.

Imate običaj reći da igrač koji se istakne nešto plaća. Šta će platiti Sabljić?

"Normalno da će platiti doručak, to je jasno k'o dan. Bio je sjajan, rastrčan i angažovan."

Oglasi

Za nekoliko dana čeka vas nova utakmica u domaćem prvenstvu.

"Zahtjevna utakmica, nakupilo se mnogo toga u proteklom periodu. Želimo pobjedu i da se primaknemo Borcu što je više moguće", završio je Renudlić.

Nakon trenera Zrinjskgo govorio je i trener Čelika, Dario Damjanović.

"Realno nemamo mi ovdje šta mjeriti. Rang više, kvaliteta više. Rezultat je takav kakav jest, ali stvarno momcima ne mogu da prigovorim ništa. Realno je ovo.

Oglasi

Čelik je deseti u Prvoj ligi FBiH, znamo kakve su bile prošle godine. Koliko je daleko vrh Čeliku.

"Za nas je daleko. Klub pokušava da stane na zadravije noge. Problem je taj rang koji je bio prethodni i ne mogu se adaptirati. Nama predstoji finale u nedelju, imamo tri kola i na polusezoni ćemo se zahvaliti nekim igračima i dovesti neke nove krvi. Bolji je pobijedio, nažalost".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kako je voditi Čelik.

"Mene za Čelik vežu emocije. Bilo je nervoze prije utakmice, nažalost dva rana gola. Kod prvog gola možda i neki faul, ali vjerujem da ne bi bilo ništa drugačije rezultatski. Čelik se voli i kada gubi i kada pobjeđuje.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marro
Znaći 6 komada gubavim klošarima smrdljivim dati u po raspale Zenice ma toliko mi je drago skoro ko da Željo osvoji ligu šampiona tu nešto Palestina ovo ono a pjevali kako nam jebbettee Markale i mrtve
1 3
Convict
Pitari vi ste ckepi svi samo mozete da nam pusite racku Zenicki pitari vi ste ckepi svi.....
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi