Kapiten reprezentacije BiH

Čeliković: Plasman u Azerbejdžan je nešto neopisivo za mene

Dino Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine naredne sedmice putuje u Azerbejdžan, gdje će nastupiti na Evropskom prvenstvu. 

Veliki uspjeh ove selekcije nije došao preko noći, a ovo je ujedno i prva omladinska selekcija kojoj je uspjelo da se plasira na veliko takmičenje.

Jedna od glavnih uzdanica selektora Sakiba Malkočevića jeste i defanzivni veznjak Jasmin Čeliković. Ovaj nogometaš Rijeke danas je na press konferenciji govorio o uspjehu ove selekcije, te očekivanjima na Euru.

"Želio bih se zahvaliti svim medijima koji nas prate, te naravno Nogometnom savezu BiH, koji nam je omogućio sve uvjete i bez kojeg ovaj uspjeh ne bih bio moguć. Atmosfera u reprezentaciji je super i sve protiče u najboljem redu", ističe Čeliković.

Za njega i njegov matični klub mnogo znači plasman na Evropsko prvenstvo.

"Mi smo u kvalifikacijama napravili jedan dobar posao i ovaj plasman na Euro je nešto neopisivo za mene. Meni su u mom klubu odmah nakon prolaska na Evropsko prvenstvo svi čestitali i svi su bili sretni zbog mene i moje ekipe", kazao je Čeliković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi