Celine je zapjevala, Leonardo već obukao gaće, kapetane iskači!

Kapetan od Makedonije izgubio konce

Celine je zapjevala, Leonardo već obukao gaće, kapetane iskači!

Adnan Beganović

Pet kola, četiri boda i sramotno izdanje u Evropi učinak je FK Sarajevo na otvaranju nove sezone od koje su pristalice bordo tima očekivale mnogo, a ako se po jutru dan poznaje, dobit će i kao u prethodne dvije, malo.

Najveći bosanskohercegovački derbi navijači Sarajeva dočekali su u lošem raspoloženju, no ipak su se nadali da će nakon sinoćnjih 90 minuta oprati gorak ukus lošeg otvaranja sezone. Međutim, Plavi s Grbavice su slavili na Koševu s minimalnih 1:0, te su tako dodali sol na ranu pristalica bordo tima.

"Vizija kluba se pravi prije početka sezone. Malo je vremena da se nešto radikalno mijenja. Zadnje dvije-tri godine se konstantno ponavljaju. Potrebno je na pravi način postaviti stvari za budućnosti", između ostalog je nakon poraza od Željezničara istakao sadašnji, a najvjerovatnije za nekoliko dana i bivši šef struke Sarajeva, Senad Repuh.

I u pravu je Repuh, Sarajevo je klub bez vizije, a da je tako najbolje govori i Repuhovo imenovanje za šefa stručnog štaba nakon što se klub razišao sa Mehmedom Janjošem u čijem stručnom štabu je bio nekadašnji fudbaler bordo tima.

Repuh, koji je na užarenu trenersku klupu sjeo bez bilo kakvog iskustva u ovom trenutku nije dorastao da predvodi ekipu s Koševa, no za blamažu na otvaranju sezone krivci se moraju potražiti negdje drugo. Nije to Repuh, a ni njegov prethodnik Janjoš, krivci za bezvizionarstvo stoluju u kancelarijama Titove 38/b.

I kao šta je SportSport.ba pisao prije nekoliko sedmica, bordo brod tone kao 1912. godine Titanik, no kapetan iz Makedonije, Valentin Ilievski, njegova desna ruka Sabrina Buljubašić, te članovi posade kojima ime ne znaju ni najzagriženiji ljubitelji bordo boje i dalje kormilare uvjeravajući i sebe, a i druge da je sve u najboljem redu.

Baš kao što je Edvard Smith, kapetan najpopularnijeg broda na svijetu i pored upozorenja o velikim santama leda "na putu" plovio prevelikom brzinom i tako kumovao Titanikovom potonuću, tako danas Kapetan od Makedonije sa saradnicima i pored dobronamjernih upozorenja, kako od medija, tako i od rijetkih fudbalskih stručnjaka sa stavom, bordo brod "tjera" u jednom smjeru, na žalost navijača Sarajeva, prema dnu.

Sarajevo prolazi kroz nezapamćenu krizu i to zahvaljujući neznanju aktuelnog rukovodstva i nezainteresiranosti većinskog vlasnika upravljačkih prava, Vincenta Tana, no kako smo ranije naglašavali, i pored amaterizma Kapetana od Makedonije i saradnika, svjetlo na kraju tunela se može ugledati.

Istina, svjetlo se neće ukazati novom smjenom na klupi, iako je Ilievski noć prije derbija sjedio sa nekadašnjim njemačkim fudbalerom, a danas trenerom bez značajnih uspjeha, Thomasom Brdarićem i vjerovatno pregovarao oko njegovog angažmana, svjetlo će bordo navijači ugledati samo u slučaju korijenitih promjena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A, da li će Kapetan od Makedonije i njegovi saradnici ponovo posegnuti za isprobanim receptom - kozmetičkim promjenama ili će pak skupiti hrabrosti i sami sebi priznati da su i pored uspjeha u nekim drugim sferama u fudbal zalutali, saznat ćemo u narednim danima. 

Do tada, valjda su svjesni da je Celine Dion već zapjevala, Leonardo di Caprio je davno obukao gaće, a bordo brod samo što nije dodirnuo dno.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi