Čelnici Arsenala znaju koga žele za trenera, navijači bijesni!

Imaju svog favorita

Čelnici Arsenala znaju koga žele za trenera, navijači bijesni!

E. Čaušević

Francuski stručnjak Arsene Wenger prije nekoliko dana saopštio je da na kraju ove sezone napušta Arsenal nakon što je 22 godine proveo na trenerskom mjestu ovog kluba.

Wenger u posljednje vrijeme nije ostvario rezultate kakve očekuju navijači ovog kluba i bilo je jasno da je vrijeme da se oprosti od Topnika. Francuski stručnjak je u Arsenal stigao davne 1996. godine i londonskom klubu je u svojoj eri donio 17 trofeja.

Odmah nakon što je potvrđeno da će Wenger napustiti Emirates sportska javnost je počela špekulisati o tome ko će biti novi trener Arsenala. U posljednjim danima s londonskim klubom se povezuju mnogi treneri, a danas se pojavilo novo ime.

Naime, prema pisanju Telegrapha jedan od čelnika kluba Ivan Gazidis je poručio da je njegov "favorit" nekadašnji igrač ovog tima Mikel Arteta koji je trenutno u stručnom štabu Pepa Guardiole. Arteta se i nedavno povezivao s Arsenalom, ali su navijači jasno poručili da ne žele Španca na trenerskom mjestu jer vjeruju da jednostavno nije dovoljno "sazrio" za takvo iskušenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
Borit ćete se vi za opstanak bez vengeta
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi