Xavi komentarisao dolazak Mbappea i Haalanda u Real Madrid: "Ne vidim nikakvu svrhu"
Foto - EPA

Trener Barcelone

Xavi komentarisao dolazak Mbappea i Haalanda u Real Madrid: "Ne vidim nikakvu svrhu"

Midhat Šljivak

Madridski Real silno želi u svoje redove dovesti Kyliana Mbappea i Erlinga Haalanda.

Pregovori s Mbappeom su navodno u završnoj fazi, a pokušava se postići dogovor i s Haalandom o njegovom dolasku tokom ljeta.

Norveški napadač se povezuje i s Barcelonom, a o mogućem dolasku obojice napadača u redove najljućeg rivala govorio je trener katalonskog tima Xavi Hernandez.

On smatra da je fudbal timska igra i da pojedinci ne mogu ništa sami napraviti.

"Mbappe i Haaland u Real Madridu? Još ništa nije potpisano. Ne vidim ikakav smisao unaprijed komentarisanja transfera koji nisu gotovi", rekao je Xavi i dodao je:

"U fudbalu tim je uvijek bitniji od individualaca", poručio je Xavi.

Real ima velike šanse da potpiše oba fudbalera i sigurno je da bi uz aktuelni kadar Kraljeva madridski klub u narednim godinama bio ubitačan u fazi napada.

"Niko ne može reći ne Barceloni"

Poznato je da Barcelona pokušava dovesti Erlinga Haalanda, s tim da iste želje imaju i Real Madrid, kao i mnogi drugi evropski velikani, ali još uvijek nije poznato gdje će sjajni norveški napadač nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Unatoč nedavnim novčanim problemima Katalonaca, plus činjenici da su trenutno izvan utrke za naslov u Španiji i oslanjaju se na Evropsku ligu, Xavi ne vidi razlog zašto se igrač poput Haalanda ne bi pridružio njegovoj ekipi.

"Uvijek je dobro vrijeme za potpisivanje za Barcelonu. Mi smo najbolji klub na svijetu. Nijedan igrač ne može reći 'ne' Barceloni", samouvjereno će Xavi, dodavši: "Otkako sam ja ovdje, nije bilo nogometaša koji je odbio Barcelonu".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Hahaha a po cemu ste najbolji, po broju osvojenih liga prvaka, po broju osvojenih domacih liga? Mozda po kupovima koje Real nije ozbiljno ni shvato jer se koncetriso da bude najbolji u Evropi. Uzmi terapiju prije davanja izjave.
7 3
denimen9
Da ispravim gospodina Hernandeza, u fudbalu tim sa Mbappeom i Haalandom je uvijek bolji od tima sa samo jednim ili niti jednim od njih dvojice
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi