Čelnici Premiershipa imaju radikalan plan za spas sezone

Da li je ostvariv?

Čelnici Premiershipa imaju radikalan plan za spas sezone

E. Oštraković

Još uvijek nije poznato da li će i kada bi mogla biti nastavljena nacionalna prvenstva, ali čini se da Englezi već imaju novi plan.

Ukoliko je vjerovati njihovim medijima, danas će čelnici Premiershipa u javnost izaći sa radikalnim planom za spas sezone.

Naime, plan je da engleski klubovi odigraju preostale 92 utakmice iza zatvorenih vrata, a sve utakmice igrale bi se na neutralnom stadionu, te u različitom terminu i uz direktan TV prijenos.

Tako bi se sve utakmice igrale na dva ili tri stadiona, a niko ne bi imao priliku da igra utakmicu na svom terenu, kako se navijači ne bi skupljali ispred stadiona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, prvih nekoliko dana bi se igralo uzastopno, sve dok se raspored ne bi sustigao, a onda bi igrači imali malo veći odmor.

Glavni razlog ovog prijedloga je taj što su čelnici Premiershipa svjesni da je veliki novac u igri, posebno prema TV kompanijama.

Top Komentari

GAAZZIIJAAA_br1.
Gdje ima kupiti ULJA I BRASNA? O tome pisite...NE BLAMIRAJTE SE..
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije