Celta odredila cijenu za Nolita

Španac sigurno odlazi

Celta odredila cijenu za Nolita

Španski reprezentativac Nolito će ovog ljeta sigurno napustiti Celtu iz Viga, poručio je predsjednik kluba Carlos Mourino.

Ovaj 29-godišnji napadač je u Celtu stigao 2013. godine iz Granade, a za ovaj klub je postigao 39 golova u 103 utakmice.

Nolito je posebno blistao u nedavno okončanoj sezoni u kojoj je odigrao 29 utakmica i upisao 12 pogodaka te sedam asistencija, a za njega su interes pokazali brojni veliki klubovi.

"Nolito je odigrao sjajnu sezonu i pokazao je sav svoj kvalitet. Mislim da će nas sigurno napustiti, a njegova cijena se zna. U ugovoru ima otkupnu klauzulu koja iznosi 18 miliona eura i svaki klub koji se pojavi s tom ponudom može ga dovesti bez problema", poručio je predsjednik Celte Vigo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najozbiljniji kandidat za dovođenje španskog reprezentativca je Manchester City, iako se u prošlosti mnogo špekulisalo i o njegovom odlasku na Nou Camp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi