Celta se taman zahuktala, ali je večeras Leganes odnio bod sa Balaidosa

La Liga, 16. kolo

Celta se taman zahuktala, ali je večeras Leganes odnio bod sa Balaidosa

Celta je nakon dvije uzastopne pobjede u prvenstvu u odličnom raspoloženju dočekala Leganes na otvaranju 16. kola La Lige. Ipak, nije uspjela nastaviti niz pobjede pošto je večerašnji susret zavšen remijem bez golova.

Domaći su imali poptunu incijativu, posjed lopte debelo na svojoj strani, ali ipak nisu uspjeli doći do pobjede.

Prvu bolju priliku za Celtu je propustio Gomez u 12. minuti, ali je šutirao pored gola. Do odlaska na odmor nije bilo previše uzbuđenja, a na otvaranju drugog poluvremena prvi je zaprijetio Leganes.

Nastavila je Celta, međutim, sa napadima, a u 73. minuti je Gomez pogodio stativu gola Leganesa. Ipak, rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, pa je meč završen najnepopularnijim rezultatom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Celta se nakon večerašnje utakmice nalazi na osmom mjestu tabele sa 21 bodom, koliko imaju i tri ekipe ispod nje. Ipak, Celta ima utakmicu više u odnosu na Getafe, Gironu i Espanyol.

Leganes je ostao na 16. mjestu sa 18 bodova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije