Nevjerovatni Iago Aspas vodio Celtu do pobjede protiv Huesce

Huesca zakucana za dno tabele

Nevjerovatni Iago Aspas vodio Celtu do pobjede protiv Huesce

E. Čaušević

Fudbaleri Celte Vigo danas su pred svojim navijačima pobijedili Huescu sa 2:0 u meču 14. kola La Lige, a junak je bio Iago Aspas.

Celta je uspjela opravdati ulogu favorita u ovom meču i doći do nova tri boda i to najviše zahvaljujući Iagu Aspasu koji je odigrao nevjerovatan meč. Nakon uvodnog ispitivanja obje ekipe su imale nekoliko šansi u prvih pola sata, no mreže su mirovale.

Međutim, u 38. minuti domaći su došli do prednosti. Mallo je upisao asistenciju, a mrežu gostiju zatresao je Aspas za 1:0. U drugom poluvremenu Huesca je igrala dosta ofanzivnije i pokušala doći do izjednačenja, no propustili su nekoliko sjajnih prilika.

Gostima se to osvetilo u 77. minuti kada je Celta riješila pitanje pobjednika. Aspas je napravio dar-mar u odbrani Huesce i pogodio za konačnih 2:0 i novu pobjedu Celte. Celta je sada na 11. mjestu sa 17 bodova, dok je Huesca posljednja sa samo sedam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije