Celta Vigo izrekla rekordnu kaznu 'odbjeglom Dancu'

Lakši za 60,000 eura

Celta Vigo izrekla rekordnu kaznu 'odbjeglom Dancu'

Napadača Celte iz Viga Pionea Sista stigla je teška kazna nakon što je prekšio pravila kluba u martu mjesecu.

Podsjetimo, Danac je, kad se pojavila korona, odlučio pobjeći iz Španije i otići u Kopenhagen. Toliko se prepao koronavirusa da je, prema izvještajima, vozio 27 sati bez prestanka kako bi što prije stigao u Dansku.

Problem je činjenica što je pobjegao bez da je dobio dozvolu kluba i znalo se da će biti kažnjen kada se vrati.

Kazna je zaista rigorozna, odnosno najveća u historiji Celte Vigo jer je Sisto 'lakši' za 60,000 eura.

Inače, nekadašnji fudbaler Midtjyllanda nije jedini igrač Celte koji je prekršio smjernice o zdravstvenim savjetima u proteklom periodu jer će osim njega predmet istrage biti i ruski internacionalac Fedor Smolov.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napadač koji je na posudbi iz Lokomotive Moskva unajmio je prije nekoliko sedmica privatni avion kako bi otputovao u Rusiju i prisustvovao 18. rođendanu svoje zaručnice.

Smolov se oglušio na zabranu kluba da igrači napuštaju Španiju i možda se neće ni vraćati u ekipi obzirom da mu posudba ističe narednog mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi