Immobile golom u 89. minuti donio pobjedu Laziju protiv Fiorentine
Lazio je u završnici meča stigao do pobjede

Napadač gostiju se nije vidio cijelu utakmicu, a onda je odlučio pobjednika

Immobile golom u 89. minuti donio pobjedu Laziju protiv Fiorentine

S. Pašalić, foto: EPA

Fiorentina je u meču 9. kola Serije dočekala na svom terenu Lazio i doživjela poraz rezultatom 2:1.

Gosti su nešto bolje počeli i u 22. minuti stigli do vodstva kada je Correa postigao gol iako je on priznat tek nakon asistencije iz VAR sobe jer se sumnjalo na ofsajd.

Ipak, samo šest minuta kasnije Fiorentina je izjednačila na 1:1 nakon što je Ribery asistirao za Chiesu koji postiže gol.

U nastavku je Lazio ponovo krenuo bolje, a Senad Lulić je u 59. minuti sjajno pucao, ali je golman domaćih sjajano intervenisao.

Dvije minute kasnije Lulić je izašao iz igre. Nakon toga je tempo dosta opao pa i nisu viđene neke ozbiljnije prilike za gol.

Međutim u 89. minuti Ciro Immobile je postigao gol za vodstvo Lazija od 2:1, a iako su domaći tražili da sudija poništi taj gol zbog prekršaja koji se desio prije toga, na kraju je i nakon asistencije VAR-a gol ipak priznat.

U 96. minuti je dosuđen penal za Lazio nakon što je Ranieri igrao rukom u svom šesnaestercu, a također je dobio i drugi žuti karton i morao je van igre.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Caicedo je na kraju uzeo loptu i promašio penal, ali se to nije osvetilo Laziju s obzirom da Fiorentina nije imala dovoljno vremena da pokuša doći do izjednačenja.

Lazio sada ima 15 bodova i nalazi se na 6. mjestu, dok je Fiorentina na 9. mjestu sa 12 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije