Velikan je danas ispoštovao kraljicu Elizabethu, ali se crveni zbog poteza svojih navijača

Celticovi navijači skandirali

Velikan je danas ispoštovao kraljicu Elizabethu, ali se crveni zbog poteza svojih navijača

Edmir Škorić

Navijači slavnog škotskog velikana Celtica ismijavali su smrt kraljice sramotnim transparentom uoči današnjeg okršaja Premiershipa sa St. Mirrenom.

Celtic je poražen na ovom gostovanju. Domaća ekipa slavila je s 2:0 priredivši pravu senzaciju, ali najviše se ipak piše o ponašanju navijača gostiju iz Glasgowa.

U čast kraljice Elizabethe II uoči utakmice u St. Mirren Parku održana je minuta šutnje, ali navijači Celtica nisu ispoštovali tu gestu, pa su sknadirali sve vrijeme. Čulo se skandiranje, aplauzu, zvižduci...

"Ako mrzite kraljevsku porodicu, pljesnite rukama", pisalo je na transparentu kojeg su istakle najvatrtenije pristalice gostujućeg tima.

Ovo je uznemirilo i samog komentatora Skyja koji je prenosio utakmicu škotskog prvenstva.

Oglasi

"Ispričavamo se ako ste bili uvrijeđeni nečim što ste čuli. Većina je pokazala poštovanje, neki nisu", rekao je komentator utakmice Ican Crocker.

Prije utakmice, Celticov trener Ange Postecoglou zamolio je navijače da pokažu poštovanje, ali oni to nisu učinili.

"Minutni pljesak u nedjelju, jer mi ćemo se pridržavati svih obaveza i odgovornosti koje imamo kao nogometni klub. To ćemo učiniti na način s poštovanjem. Želimo da naši navijači čine isto", rekao je.

“Bez obzira na vaša uvjerenja, mislim da je važno da društvo poštuje odavanje počasti prema nekom ko je umro", kazao je trener St. Mirrena tephen Robinson.

Navijači Celtica već su istaknuli transparent protiv monarhije tokom okršaja Lige prvaka protiv Šahtara iz Donjecka sredinom sedmice, a na još nekim stadionima u Škotskoj i Irskoj uočene su uvrede na račun preminule kraljice Elizabethe II.

Sutra će se održati njen sprovod, a očekuje se da će u London na povijesni događaj doći preko dva miliona ljudi.

Top Komentari

SarajFK
VELIKO BRAVO ZA OVE NAVIJACE!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi