Šehić napravio sjajan transfer i pogodio protiv Celtica: "Imat ću šta da pričam djeci"
FOTO: FC Banik Ostrava

Matirao velikog Harta i dobio brojne pohvale

Šehić napravio sjajan transfer i pogodio protiv Celtica: "Imat ću šta da pričam djeci" · Intervju

Samir Mlaćo
Lijevi bek Eldar Šehić od naredne sezone nastupat će za ekipu češke Banik Ostrave.

Šehić stiže iz Karvine, a prethodno je nastupao za FK Željezničar.

U pripremnom periodu sjajno se snašao, jučer je u fantastičnoj atmosferi za sto godina kluba pogodio protiv slavnog škotskog Celtica.

Celtic je na kraju slavio 4:2, a Šehić je pogodio u sedmoj minuti za vodstvo svog tima i digao prepuni stadion na noge. Dan nakon utakmice javio se za SportSport.ba.

“Kod nas u BiH se vjerovatno slabije prati Češka liga, ali treba znati da je Banik među tri – četiri najveća kluba u zemlji. Imamo sjajne uslove za rad, sve je na vrhunskom nivou, za navijače je klub kao religija i mogu to porediti sa FK Željezničar. Ove godine klub slavi sto godina, ima armiju navijača, a jučer sam imao priliku da osjetim dio te atmosfere.

Baš je bilo lijepo igrati“, priča Šehić.

Oglasi

Na zimu se već spominjalo da će ići, ali ostao je.

“Oni su mene htjeli na zimu,  no izrazio sam želju da ostanem u Karvini još pola godine. Znao sam da ću sigurno igrati i da mi treba još dvadesetak utakmica za dodatno iskustvo u ligi. Liga je izuzetno teška, maksimalno su svi fokusirani na fizičku spremu, trku, duele...

Jučer je imao poseban dan.

“Utisci su se danas slegli, otišli smo na završne pripreme u Poljsku. Iskreno, šalili smo se u svlačionici kada sam vidio da ću igrati, a igrao sam krilo i prošlu utakmicu te dao gol... Rekao sam da ću ukoliko zabijem gol slavnom Joeu Hartu oprostiti se i da ću imati šta da pričam svojoj djeci. Šalu na stranu, ovo mi je dodatni podstrek za dalje. Kao dijete i neko ko je krenuo iz malog mjesta kod Pazarića došao sam do duela sa Celticom, postigao pogodak pred 15- 20 hiljada ljudi, to je velika stvar. Po prirodi sam skroman, ali opet ne mogu da istaknem ove stvari. Ponosan sam na sebe, nas sve što sam do sada uradio. Nije lagano otići 'vani' i izboriti se za jedan takav transfer. Dolaziš kao anonimus u Češku i brzo te uzme jedan od velikana u toj zemlji. Moram biti sretan i zadovoljan što sve ide sjajno. Ako Bog da, da se tako nastavi“.

Opis fotografije nije dostupan.

Ambicije kluba?

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

"Svake godine su visoke, to je vrh tabele. Ambicije su nam se poklopile, navikao sam u Željezničaru da se uvijek borim za pobjede, za vrh tabele... U Karvini nije bilo tako, iako je za mene to bila dobra sezona. Odradio sam dobru sezonu, ali ispali smo. Transfer u Banik je nagrada za sve što radim čitav svoj život, te se nadam da je ovo samo jedna stepenica više u mojoj karijeri. Iz ovog kluba ako budem dobro igrao mogu lakše otići i da mi bude odskočna daska za još bolje. Nadam se da će me zdravlje poslužiti“, dodao je Šehić koji ističe da je ponosan što je predstavio i našu Bosnu i Hercegovinu.

“Lijepo je bilo biti dio spektakla i predstavljati svoju Bosnu i Hercegovinu. Ponosan sam na to, kao i na svoju porodicu, mamu, babu i brata, te njima idu najveće zasluge za jučerašnju partiju. Bosanac i Hercegovac je dao gol Joeu Hartu, a tako su prenijeli i mediji ovdje. Vjerujem da za mene dolaze lijepe stvari, samo da me zdravlje posluži. Želim biti standardan, iako je konkurencija jako velika. Na meni je da se borim i dokažem zašto sam doveden“, dodao je 22-godišnjak na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

user1613662710
Veoma fin momak kojeg Zeljo nije najbolje cijenio iako je trebao,nadam se momce sto boljoj tvojoj karijeri sretno
1 1
Hadzija123
Pravi igrac jedan od boljih u zadnjih 10 godina koje smo imali i nije da ga Zeljo nije znao cijeniti vec je finansijska situacija ucinila svoje tako da je decko morao otici i bio je prekvaliretan igrac za nase lige a da ne spominjem.uz to i njegove godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi