Celtic, Legia, Monaco i Ludogorec u Ligi prvaka

Playoff

Celtic, Legia, Monaco i Ludogorec u Ligi prvaka

Osim utakmice Rome i Porta, koja je bila u centru pažnje, večeras su odigrane još četiri utakmice playoffa Lige prvaka.

Monaco je pred svojim navijačima minimalno savladao Villarreal (1:0) i tako se sa ukupnih 3:1 plasirao u grupnu fazu. Jedini gol na utakmici postigao je Fabinho iz penala u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Celtic je u Izrael doputovao s prednošću od 5:2, ali je na kraju morao spašavati 'živu glavu'. Hapoel Beer Sheva je u 21. minuti poveo sa 1:0 preko Sahara, da bi u 48. Hoban povisio na 2:0. Posljednjih pola sata utakmice trajalo je dugo za goste iz Škotske, ali su navijači ovog kluba na kraju ipak odahnuli i proslavili plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Slično je bilo i sa Legijom, koja je u susretu sa Dundalkom strepila sve do sudijske nadoknade. Poljaci su u prvoj utakmici u Irskoj slavili sa 2:0, da bi večeras dospjeli u probleme kada je u 19. minuti Benson doveo Dundalk u vodstvo od 1:0. Situacija je za Legiju postala još gora kada je u 67. minuti isključen Hlousek, ali se sve dobro završilo jer je Kucharcyk u drugoj minuti nadoknade pogodio za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Plasman u Ligu prvaka slavi i Ludogorec, koji je sa ukupnih 4:2 eliminisao Plzen. Prvi meč u Bugarskoj završen je pobjedom Ludogoreca od 2:0, a večeras je u Plzenu bilo 2:2. Domaći su poveli preko Durisa u 7. minuti, a deset minuta kasnije Vura je pogodio za 1:1. Mateju u 64. minuti donosi Plzenu novu prednost, da bi konačan rezultat utakmice postavio Keseru u petoj minuti sudijske nadoknade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi