Golijada u Glasgowu, Monaco bolji od Villarreala
Foto: EPA

Liga prvaka, play-off

Golijada u Glasgowu, Monaco bolji od Villarreala

Edmir Škorić

Dosta dobrih utakmica odigrano je večeras u sklopu play-offa Lige prvaka.

Derbi večeri, uz duel u Portu, odigrali su na El Madrigalu Villarreal i Monaco, a francuski sastav je na kraju slavio s 2:1.

Već u trećoj minuti su gosti poveli golom Fabinha, ali je debitant Alexandre Pato u 36. minuti izjednačio na 1:1. U nastavku, u 72. minuti, Silva donosi pobjedu Monacu, koji je sada korak bliže grupnoj fazi.

Bugarski Ludogorec je bio siguran pred svojim navijačima protiv Plzena, a Moti s penala i Vura su presudili gostima iz Češke.

Prava golijada viđena je u Glasgowu, Celtic je s 5:2 slavio protiv izraelske Hapoel Beer Sheve. Rogić, Dembele, Brown i dvaput Griffiths su pogađali za Škote, za goste Maranhao i Melikson.

Poljska Legia je u Irskoj s 2:0 bila bolja od Dundalka. Prvo je Nikolić u 56. zabio s penala, a Poljake otisnuo prema grupnoj fazi Prijović u zadnjim sekundama meča, postavivši konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, play-off, prve utakmice:
Villarreal - Monaco 1:2 (Pato 36/ Fabinho 3 - penal, Silva 72)
Dundalk - Legia 0:2 (Nikolić 56 - penal, Prijović 94)
Ludogorec - Plzen 2:0 (Moti 51 - penal, Vura 64)
Celtic - Hapoel Beer Sheva 5:2 (Rogić 9, Griffiths 39, 45, Dembele 74, Brown 85/ Maranhao 55, Melikson 57)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi