Celtic na Olimpicu osigurao nokaut fazu, Cluj jako blizu

Liga Evrope, 4. kolo grupne faze

Celtic na Olimpicu osigurao nokaut fazu, Cluj jako blizu

Večeras je Lazio na Olimpicu ugostio Celtic u 4. kolu Grupe E Lige Evrope, a duel ove dvije ekipe je završen pobjedom gostiju od 1:2.

Dobro je Lazio otvorio utakmicu i poveo već u sedmoj minuti. Caicedo je jedan centaršut prebacio do Immobilea koji nije propustio priliku u kojoj se našao i rutinski pogodio za 1:0.

Međutim, Celtic je u 38. minuti stigao do poravnanja. Elyounoussi je asistirao, odbrana Lazija ispala, a Forrest iskosa pogodio za 1:1.

Imao je Lazio do kraja meča posjed i pokušavao doći do gola, ali nije uspio. Sa druge strane, Celtic je u samom finišu meča nakon velike greške domaćih, u 95. minuti, preko Ntchama stigao do preokreta i pobjede rezultatom 1:2. Celtic je i u prošlom kolu, na svom terenu, savladao Lazio sa 2:1.

U drugom meču 4. kola Grupe E Cluj je na svom terenu savladao Rennes sa 1:0.

Na semaforu stadiona Dr. Constantin Radulescu je stajalo 0:0 sve do samog finiša meča, a onda je Rondon u 87. minuti utakmice odlično skočio nakon kornera i pogodio za pobjedu Cluja. Inače, Rondon je u 90. minuti stigao zaraditi i crveni karton.

Treba dodati da je Siebatcheu u četvrtoj minuti sudijske nadoknade zatresao mrežu gola Cluja, ali je njegov gol poništen zbog prekršaja.

Nakon večerašnjim mečeva Celtic je osigurao plasman u nokaut fazu, dok je Cluj jako blizu takvog poduhvata. Celtic je prvi sa 10 bodova, a Cluj drugi sa bodom manje. Lazio je sada u jako teškoj situaciji na trećem mjestu sa tri boda, dok Rennes ima samo jedan bod.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Odigrani su večeras i dueli 4. kola Grupe B. Kopenhagen i kijevski Dynamo su remizirali (1:1), baš kao i Lugano i Malmo (0:0).

Kopenhagen je prvi sa šest bodova, istim brojem bodova kao i drugoplasirani Dyanamo. Malmo je treći sa pet, dok Lugano ima dva boda.

Top Komentari

HAMZA456789
Celtic je bio bolji
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi