Celtic ponizio Rangers do kraja u Old Firmu i stigao do 49. titule

U velikom stilu do sedme uzastopne titule

Celtic ponizio Rangers do kraja u Old Firmu i stigao do 49. titule

Edmir Škorić

Celtic je razbio Glasgow Rangers s 5:0 u Old Firm derbiju, pa je tako osigurao novi naslov prvaka Škotske.

Celtic je nezaustavljiv, a dominacija ovog tima je najbolje oslikana u rezultatu današnjeg meča. Obično smo se navikli na neizvjesne gradske derije, no ovaj put je Celtic slavio s 5:0.

Edouard je dao dva gola u prvom dijelu, jedan Forrest, a u nastavku po gol Rogića i McGregora za potpuno razbijanje nemoćnih gostiju sa Ibroxa.

Mogla je prednost domaćih biti i veća, ali su se propustile brojne šanse, a inače Rodgers u 10 utakmica protiv gradskog rivala nije poražen. 

Za Celtic, kojeg s klupe vodi Brendan Rodgers, ovo je rekordna 49. titula u Škotskoj i sedma uzastopna. Rangers je godinama bio u krizi i nižim rangovima, konačno se vratio, no nedovoljno da bi se pariralo moćnom Celticu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije