Šimunovića u Celticu ne želi niko
Foto: EPA

Traže njegov odlazak

Šimunovića u Celticu ne želi niko

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Jozo Šimunović nedavno je odbio nastup u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Razlog je sasvim jednostavan. Hrvatska mu je u srcu i ne vidi smisao igranja za drugu zemlju, iako je dobio bh. sportsko državljanstvo.

Međutim, za takvim igračima ne treba plakati. Šimunović neće moći da igra niti za jednu reprezentaciju u budućnosti, a bliži mu se i kraj u redovima škotskog velikana Celtica.

Partije koje je pružao ove sezone su više nego očajna. Navijači škotskog kluba mole Boga da tim nađe adekvatne štopere za narednu sezonu, jer ga više ne žele gledati u defanzivnom redu svog tima.

Odavno se već govori o odlasku Šimunovića iz Celtica. Međutim, cijena od sedam miliona funti je prevelika i niko je ne želi platiti, posebno zbog činjenice da se radi o kiks igraču koji često košta tim lošim reakcijama.

Izvjesno je da menadžer tima iz Glasgowa Brendan Rodgers neće računati na Šimunovića u narednoj sezoni. U nedostatku kvalitetnih rješenja su ga morali trpiti, ali njegova epizoda u škotskom velikanu bliži se kraju.

Top Komentari

Celtic
hhaahha normalno jer je rupa, pa Kolo Toure da sad zaigra opet, bolji je od njega : )
26 4
Batistuta
A šta pisate po momku, bio je iskten nije to to.. pokusao je Ne osjeca bih svojom i vozdra
22 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi