Celtic preokretom do pobjede u Old Firmu

Ogroman korak ka tituli

Celtic preokretom do pobjede u Old Firmu

Celtic je danas na Ibroxu kao gost savladao ekipu Glasgow Rangersa sa 2:1 i tako praktično već osigurao naslov prvaka u škotskom Premiershipu.

Čuveni Old Firm derbi bolje su otvorili domaći fudbaleri. Igrao se 12. minut kada je Kenny Miller postigao pogodak za vodstvo Rangersa od 1:0.

Ipak, dvadesetak minuta kasnije Celtic je stigao do poravnanja. Strijelac je bio ponajbolji igrač zeleno-bijelih Moussa Dembele.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, a pitanje pobjednika riješeno je u 70. minuti kada je Scott Sinclair pogodio za potpuni preokret i pobjedu Celtica. 

Ovim golom vjerovatno je riješeno i prvenstvo, s obzirom da Celtic sada ima ogromnih 19 bodova prednosti u odnosu na Rangers i to uz jednu utakmicu manje. 

  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi