Celtic u 90. minuti srušio Rigu, čeka Sarajevo ili Budućnost

Evropska liga

Celtic u 90. minuti srušio Rigu, čeka Sarajevo ili Budućnost

Edmir Škorić

Škotski prvak Celtic uz dosta problema stigao je do play-offa Evropske lige.

Gosti iz Glasgowa bili su veliki favoriti u Rigi, ali latvijski tim sjajno se držao, svih 90 minuta, ali u posljednjoj minuti Celtic stiže do pobjede.

Rezervita Elyounoussi, koji je ušao u 82. minuti, pogađa za slavlje Škota, koji su po prikazanom zaista i zaslužili da idu dalje.

Celticva posljednja prepreka na putu do grupne faze EL bit će Sarajevo ili Budućnost, ovisi ko večeras dobije u Zencii, a nakon 45 minuta rezultat je 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U Play-off se plasirao i Malme novog bh. reprezentativca Anela Ahmethodžića, pošto je na svom stadionu deklasirao zagrebačku Lokomotivu sa 5:0. Novi Zmaj igrao je svih 90 minuta, a zanimljivo da je jedan od golova za domaćina postigao Adi Nalić, sin Zlatana Nalića, trenera Tuzle City.

Armin Hodžić i njegov MOL Fehervar prošli su nakon penala protiv francuskog Reimsa. Bh. napadač kasnije je ušao u igru, a pucao je i pogodio jedan od penala u penal seriji.

Top Komentari

selver79
joj gola rahljava sviju mi na ilahije
3 0
zvjezdan10
Jedva ovi nešto. Naguzi ih Ferenvaroš, sad protiv Latvijaca u 90oj minuti daju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi