Ljuban Crepulja potpisao za rumunsku Astru

Doskorašnji igrač Sarajeva

Ljuban Crepulja potpisao za rumunsku Astru · Zvanično

Bivšem vezisti Sarajeva Ljubanu Crepulji nije trebalo dugo da pronađe novi angažman.

U minuloj sezoni hrvatski internacionalac je sa Sarajevom osvojio duplu krunu po prvi put u historiji, međutim nakon što mu je istekao ugovor odlučio je da napusti Koševo i potraži novu sredinu. 

Imao je Crepulja nekoliko opcija 'na stolu', javljali su se klubovi iz nekoliko liga, no izbor je na kraju pao na rumunsku Astru s kojom je zvanično potpisao ugovor do ljeta 2021. godine.

Za novi klub Crepulja je već imao priliku jučer nastupiti u pripremnom meču protiv Slaven Belupa, a ono što je pokazao dalo je nadu treneru Danu Alexu da će biti pravo pojačanje i od pomoći da se Astra vrati na stare staze, kada je, između ostalog, igrala u evropskim takmičenjima i osvajala titulu.

"Radujem se novom izazovu. Također, želim iskoristiti priliku i da se zahvalim Sarajevu na prilici koju mi je dalo. Bila mi je čast nositi dres tako velikog kluba i što sam na kraju osvojio i duplu krunu s njim", poručio je Crepulja za SportSport.ba i pritom poželio sreću svom sada već bivšem klubu.

Kroz dosadašnju karijeru Crepulja je pored Sarajeva, podsjetimo, igrao još za Mechelen, Soligorsk, Slaven Belupo, Hrvatski Dragovoljac, Segestu i mlađe selekcije Dinama i Lokomotive.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GospodinIzSarajeva
Sretno Ljubane!Nisi nikad igrao nešto wow ali odradio si ga fer i trudio si se
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti