Celticu za utjehu pobjeda u Old Firmu
Marc-Antoine Fortune

Odigran još jedan Old Firm derbi

Celticu za utjehu pobjeda u Old Firmu

M. Maksimović

Večerašnji Old Firm derbi, 296. ligaški po redu pripao je fudbalerima Celtica koji su kao domaćini savladali Glasgow Rangers 2:1. Ovaj derbi je stigao trenutku kada je riješeno pitanje naslova prvaka Škotske za ovu sezonu, pa utakmica nije imala veći rezultatski značaj, ako se naravno isključi ogroman rivalitet ova dva sastava.

Bez obzira na to, bilo je žestokih duela, pa je sudija Calum Murray pokazao osam žutih i jedan crveni karton. Walter Smith menadžer, Rangersa je nakon samo pet minuta bio prisiljen napraviti prvu izmjenu, jer se povrijedio golman Allan McGregor kojeg u petoj minuti mijenja Neil Alexander.

Alexander je nakon samo tri minute provedene na golu, kapitulirao  Lee Naylor je strijelac.  Kenny Miller je uzvratio samo dvije minute prije odlaska na odmor, ali radost igrača i navijača Rangersa je traja vrlo malo, skoro nepune dvije minute. Marc-Antoine Fortune je na isteku 43.minute zabio za vodstvo Celtica, kasnije će se ispostaviti i pobjedu.

U nastavku utakmice rezultat se nije mijenjao, a vrijedi izdvojiti isključenje Leea McCullocha u sudijskoj nadoknadi. Ovo je Rangersima prvi poraz nakon šest utakmica u kojima su ostvarili pet pobjeda uz jedan remi, dok je za sastav Celtica, ovo bila peta pobjeda u nizu. Nakon pobjede Celtica, prednost Rangersa u odnosu na svog ljutog rivala iznosi velikih osam bodova.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.