Ćemalović: Pobjedu želimo pokloniti našim navijačima

Prvotimac FK Velež

Ćemalović: Pobjedu želimo pokloniti našim navijačima

Samir Mlaćo

Nogometaši Veleža iz Lukavca su se vratili sa samo jednim bodom.

 Iako se radilo o remiju sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak ekipi Radničkog (2:2), Rođeni ne mogu biti zadovoljni s obzirom da su nakon prvih 45 minuta imali vodstvo od 2:0.

Već u subotu očekuje ih duel sa kakanjskim Rudarom, koji je hit drugog dijela sezone Prve lige Federacije.

"Protiv Rudara očekujem veoma tešku utakmicu, u kojoj će nijanse odlučivati. Mi i Rudar smo dvije neporažene ekipe u proljetnom dijelu prvenstva, i sigurno da obje ekipe žele da tako ostane i nakon ovog kola. Očekujemo jedan pravi derbi, i pun stadion. Motivisani smo i spremni da velikom borbenošću dođemo do tri boda. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku sa tribina. Svi u klubu bi bili sretni da tri boda poklonimo našim navijačima za 36. rođendan Red Army-a“, kazao je Dino Ćemalović, član FK Velež za službenu stranicu Mostaraca.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Velež igra veoma dobro u nastavku sezone, te mu do kraja sezone predstoji grčevita borba za opstanak.

"Što se tiče dosadašnjeg dijela prvenstva, mislim da smo mogli puno više u utakmicama sa Travnikom i Radnikom. Ipak, strah i pritisak u prvoj, te manjak iskustva u drugoj utakmici doveli su do dva remija. Vremena za žaljenje nema, i nakon analize zadnje utakmice, svi smo se odmah okrenuli utakmici protiv Rudara. Na nama je da dajemo 120 % svojih mogućnosti svaki put kada istrčimo na teren. Siguran sam da će se mukotrpan rad u proteklom periodu ispaltiti na najbolji način", dodao je Ćemalović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi