Čenan: Lendrić je bliži odlasku, radimo na pojačanjima

Sportski direktor Plavih sa Grbavice

Čenan: Lendrić je bliži odlasku, radimo na pojačanjima

Samir Mlaćo

Današnjim prvim treningom na stadionu Grbavica nogometaši Željezničara počeli su sa pripremama za narednu sezonu. 

Plavi će par dana trenirati na Grbavici, a zatim krenuti put Kupresa. Puno je nejasnoće oko toga ko će ostati u dresu Željezničara, a ko napustiti klub, pa se medijima danas obratio Aldin Čenan, sportski direktor Plavih.

"Poželio bih ekipi sreću u novoj sezoni, par dana ćemo biti ovdje, a zatim krenuti put Kupresa. Svjesni smo pozicija koje nam trebaju u ekipi i nam tim stvarima i radimo. Radimo punom parom i očekujemo da će Željo imati dobru ekipu, kao i prošle sezone. Stigao je Zajmović, a danas i Graovac. Bit će još igrača, a bitno je da znamo ono što želimo", kazao je Čenan.

"Prioritetna nam je bila pozicija stopera, a radimo na lijevom bočnom igraču. Miroslav Stevanović je otišao, ali imamo Zakarića i Crnova, ali mi radimo tako da kada se pojavi dobar igrač, mi i reagujemo", dodao je sportski direktor Plavih.

"Kada je Ivan Lendrić u pitanju, za njega se traži angažman i očekujemo da se će naći angažman. Imamo par kontakata i on je za sada naš igrač i tako ćemo se odnositi prema njemu. S obzirom da se puno priča o Asimu Zecu, moram istaći da smo napravili sjajnu saradnju sa predsjednikom Slobodom. Ja sam poručio i njemu i svim ljudima u Slobodi da ćemo sa igračem razgovarati tek kada bude imao slobodne papire", otkrio je Čenan.

Četiri mlada juniora će uskoro potpisati ugovore sa prvim timom Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Navijači od nas očekuju naše mlade igrače i mi smo svjesni da je to neiscrpni bazen. Odlučili smo da na Kupres povedemo Hajdarevića, Hrvanovića, Džindu i Šabanadžovića i ovih dana ćemo vjerovatno potpisati profesionalne sa nekim od juniora", dodao je Čenan.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi