Kako je centaršut iz Škotske završio u Holandiji?

Sjajna priča

Kako je centaršut iz Škotske završio u Holandiji?

Eldar Ganibegović

Zanimljiva fudbalska priča dolazi nam iz Škotske, odnosno Holandije.

Naime, u jednoj utakmici u niželigaškom rangu škotskog fudbala gdje se takmiči ekipa Dundee Athleticsa, defanzivac ove ekipe uputio je jedan cenraršut na Riverside Driveu, koji je završio u obližnjoj rijeci Tay.

Kako ovaj tim ima mali budžet, svaka lopta je obilježena, te, ukoliko se pronađe, zna se ko je njen vlasnik.

Otprilike petnaestak dana nakon toga, lopta je pronađena. Javila se Esther Verhees koja je loptu pronašla na otoku Vlieland u Holandiji, dok je šetala sa svojim partnerom Paulom van Akenom.

"Da li ste izgubili loptu? Našli smo je na plažu i Vlielandu, prešla je dug put", napisala je Verhees.

[twitter]https://twitter.com/FootballlForAll/status/1467486901095571458?s=20[/twitter]

Oglasi

Menadžer tima Matt Smith rekao je da je cijela momčad zapanjena putovanjima lopte i novostečenom slavom momčadi, koju je doživjela u medijima širom Evrope.

"Tijekom utakmice jedan se defanzivac malo uzbudio i loptu poslao u rijeku", objasnio je i dodao:

"Kada se to dogodi, obično se te lopte pojave nekoliko milja dalje u Broughty Ferryju i tamošnja djeca dobiju novu nogometnu loptu."

Dundee Athletic: Menadžer tima Matt Smith.

"Bio sam malo iznerviran jer sam mislio da 'ode' 20 funti. Ipak, nevjerovatno je da je sve stiglo do Holandije. Dobilo je dosta pažnje i postalo je internet senzacija, što je jako pozitivno za tim i svi smo sretni zbog toga" rekao je Smith.

Gospođa Verhees koja je pronašla loptu, u izjavi za inostrane medije rekla je da čezne za ovakvim vijestima, koje nas sve povezuju.

Top Komentari

SeoRusilac
Hahaha odlicna stvar. Svaka cast na ovom tweetu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije