Ćerimagić: Nemamo šta izgubiti protiv Kazahstana

Optimizam u taboru U21 tima

Ćerimagić: Nemamo šta izgubiti protiv Kazahstana

Pred mladom reprezentacijom Bosne i Hercegovine u petak je kvalifikacijska utakmica protiv Kazahstana. 

Izabranici Darka Nestorovića nakon nekoliko treninga u Vogošći otputovali su u Almati, gdje će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odmjeriti snage sa Kazahstanom koji je u prvom susretu odigranom na Koševu slavio sa 2:1. 

Da uoči utakmice u našem taboru vlada optimizam za SportSport.ba je potvrdio i reprezentativac Armin Ćerimagić. 

"S obzirom kako smo igrali u prethodne dvije utakmice, odnosno kako smo bili kompaktni, vjerujem da će i ovaj put protiv Kazahstana biti isto. Svjesni smo da se radi o iznimno kvalitetnoj reprezentaciji, ali imamo i mi svoje adute i vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat na ovom gostovanju", kazao nam je fudbaler poljskog Gornika i potom dodao: 

"Iako u prvoj utakmici nisam igrao, znam protiv kakve reprezentacije igramo. Dobro smo analizirali Kazahstan, gledali smo neke videozapise sa njihovih utakmica i u susret ćemo ući s namjerom da odigramo što bolje i naravno da osvojimo tri boda." 

Osvrnuo se potom Ćerimagić i na stanje u grupi 9. Naš nacionalni tim sa jednim osvojenim bodom iz četiri utakmice zauzima posljednju poziciju.

"Početak kvalifikacija nije bio kvalitetan, ali sabrali smo se malo. Kazahstan je prilika da malo poboljšamo situaciju i nemamo šta izgubiti. Igrat ćemo rasterećeno", zaključio je Ćerimagić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Meč između Kazahstana i BiH na rasporedu je u petak s početkom u 15 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi