Čerkez o povratku navijača na stadione: Mora se sjediti na označenim mjestima i držati distanca
FOTO: I.Š./Klix.ba

Očekuje se dogovor

Čerkez o povratku navijača na stadione: Mora se sjediti na označenim mjestima i držati distanca

S. Mlaćo
Teme:

Navijači bi uskoro mogli na bh. stadione.

Mnogi detalji moraju se usaglasiti, no volja postoji. Bile bi to posebne mjere, no sigurno da bi bili napravljeni značajni koraci.

O tome je na današnjoj press konferenciji govorio i pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez.

"Naprimjer, predloženo bi bilo da se po tribini koristi 10 posto sjedećih mjesta, da se drži distanca i sjedi na označenim mjestima uz nošenje maske i to ne bi bio rizik. Međutim, strah nas je rizika nakon toga i tu smo spremni dati upute da se pojača nadzor u obližnjim kafanama i takvim mjestima i pokušamo vratiti ljude normalnom životu zbog mentalnog zdravlja. Ukoliko eksperimentalna faza prođe kako treba do kraj mjeseca bi publika na stadionima mogla biti na tribinama. Bitno je naglasiti da se ovo još ne može primjenjivati na sportove u zatvorenom", naglasio je Čerkez, prenosi klix.ba

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvenstvo u Premijer ligi BiH nastavlja se narednog vikenda, dok se u Prvoj ligi te Drugim ligama igra i ovog vikenda. Tribine su puste, pa je sve u mnogo drugačijem ruhu.

Top Komentari

Realist
Cuj kafanama. Ali je bilo kakvo prekrivanje lica na stadionu zabranjeno
1 2
vuckobih
Navijači ne mogu na stadione ali zato mogu na okolna brda i livade valjda ni korona nece da se pentra po brdima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi