Klubovi iz FBiH otkazali poslušnost: Sponzorstvo m:tela dovedeno pod znak pitanja

Poslali saopštenje

Klubovi iz FBiH otkazali poslušnost: Sponzorstvo m:tela dovedeno pod znak pitanja

E. Čaušević

Klubovi Prve FBiH jučer su izrazili veliko nezadovoljstovo činjenicom da je kompanija m:tel zatražila da klubovi imaju isticati logotip ove kompanije na dresovima i opremi.

Također, na adresu Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine danas je stiglo saopštenje klubova Prve lige oko obaveza koje su naložene klubovima u vezi sponzora.

Klubovi iz Prve lige FBiH nisu saglasni s tim odlukama, a njihovo saopštenje prenosimo vam u cjelosti.

"U skladu sa dopisom NS FBIH koji je upućen svim klubovima Prve lige FBiH, a u vezi potpisanog sponzorskog ugovora između NS FBiH i sponzora m:tel i naloženih obaveza klubovima koje trebaju biti izvršene do odigravanja utakmica 5. kola, obavještavamo Vas da ne prihvatamo naložene obaveze, niti sponzorstvo na način kako stoji u pomenutom dopisu.

Naime, brendiranje na način kako se to traži u dopisu ne možemo izvršiti iz razloga što obim brendiranja i još uvijek ne izdvojena sredstva nisu u realnom odnosu imajući u vidu koliko sredstava klubovi dobiju od drugih sponzora i kakve reklamne usluge im pruže za ta sredstva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Stoga predlažemo održavanje zajedničkog sastanka predstavnika svih klubova Prve lige FBiH sa predstavnicima NS FBiH i mtel-a u što kraćem roku na kojem bi definisali sve detalje oko realizacije potpisanog ugovora.

Do tada, obavještavamo Vas da nećemo vršiti reklamiranje, niti bilo kakvo brendiranje navedenog sponzora", poručili su klubovi iz Prve lige FBiH.

Top Komentari

Gari Garinča
Klubovima mrvice. Podrška klubovima u borbi protiv pokvarenjaka iz saveza.
8 0
rabodimis
Posteno.. Kad ne interesuje premijerligase sta su ovi lopovi iz saveza potpisali bar nek se neko pobunio.. Ljudi ba zive od sporta, savez je tu da im olaksa a ne da se pojedinci bogate i dodjeljuju sebi pocasne titule.. Dace Bog da svi u Zenici zavrse, majku im lopovsku....
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi