Čerkezović: Kao da još uvijek sanjam

BiH prvak Evrope

Čerkezović: Kao da još uvijek sanjam

Edmir Škorić

Bh. košarkaški reprezentativac Emir Čerkezović kaže kao da još sanja nakon osvojenog zlata u Litvaniji.

Pobjedom nad domaćom Litvanijom (85:83) u finalu Evropskog prvenstva, mladi košarakši naše zemlje ispisali su povijest bh. sporta.

"Uh, kakav osjećaj. Stvarno nevjerovatan", rekao je Čerkezović na početku razgovora za SportSport.ba, dodavši:

"Jednostavno, još imam osjećaj kao da sanjam, kao da ovo nije istina. Hvala svima, suigračima, selektoru, navijačima. Dali smo sve od sebe, borili se od početka do, kraja a ova pobjeda je za sve ljude u BiH".

Ti, Musa, Sikiraš, Čampara... Svi ste bili nevjerovatni.

"Ma mi smo prava ekipa. Svako od nas je radio najbolje što je mogao na parketu, svi smo sudjelovali u ovom uspjehu. Drago mi je zbog Muse, što je dobio MVP nagradu, mislim da je zaslužio. No, ispred svega, drago mi je, kao i svakom od nas, da BiH ima evropskog prvaka".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.