Čerkezović: Vjerujem u ovaj tim, sigurno nećemo razočarati

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine

Čerkezović: Vjerujem u ovaj tim, sigurno nećemo razočarati

D. Rakanović

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu je počela pripreme za nastup na Eurobasketu A-divizije, koje se od 29. jula do 6. avgusta održava u Slovačkoj. 

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u slovačkom Piestanu igraće u grupi sa Francuskom, Latvijom i Slovačkom. 

Reprezentativac Emir Čerkezović je na konferenciji za novinare istakao da ima dosta igrača koji su roviti, ali i da stručni štab daje svoj maksimum kako bi igrači što prije bili spremni. 

"Radimo već pet dana i moramo biti zadovoljni do sada urađenim. Ima dosta rovitih momaka i stručni štab se zaista trudi da nas sve osposobi i rehabilituje, kako bismo do EP svi bili potpuno zdravi i spremni za ono što nas tamo očekuje. Prerano je govoriti o očekivanjima u Slovačkoj, tek smo na početku. Ubrzo odlazimo u Sloveniju gdje ćemo odigrati dvije utakmice protiv selekcije domaćina. Nakon toga će neke stvari biti jasnije, ali ja vjerujem u svoj tim i siguran sam da nećemo razočarati", rekao je Čerkezović.

Podsjetimo, Bh. juniori će u Slovačkoj nastupiti u znatno oslabljenom sastavu s obzirom na to da neće biti Džanana Muse i Njegoša Sikiraša, koji će biti priključeni seniorskoj reprezentaciji, zatim  povrijeđenih Lazara Mutića, Srđana Kočića i Aljoše Jankovića, kao i Sanija Čampare koji zbog privatnih razloga neće nastupiti na Eurobasketu.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi