I to je moguće u Italiji: Sin nastradao u duelu sa golmanom, otac zatim uzeo pravdu u svoje ruke

Cesena će sigurno biti žestoko kažnjena

I to je moguće u Italiji: Sin nastradao u duelu sa golmanom, otac zatim uzeo pravdu u svoje ruke

Samir Mlaćo
Teme:

U italijanskog Seriji C jučer nesvakidašnje scene. Duel Cesene i Olbije donio je mnogo uzbuđenja, a na kraju i pravi haos na terenu.

Problemi su počeli kada je član Cesene Cristian Shpendi morao napustiti teren zbog teške posjekotine koju je dobio prilikom sudara na golmanom protivničke ekipe Filippom Rinaldijem.

Shpendi je izvukao deblji kraj, nastradala mu je obrva i može se reći da je i dobro prošao na kraju, a sve je sa tribina pratio njegov otac koji je odlučio da uđe u teren i traži pravdu.

Naravno, meta mu je bio golman Rinaldi za kojeg je očigledno smatrao da je namjerno povrijedio njegovog sina.

Spustio se Shpendi stariji na terenu, te uspio šakom udariti Rinaldija. Nastao je pravi haos, nikome nije bilo jasno kako se on našao na terenu, ali brzo su reagovali članovi Cesene te uspjeli spriječiti još veće probleme.

Jedan od navijača je sve pratio sa tribina te se video pojavio na društvenim mrežama.

Oglasi

Jasno je da sada Cesenu očekuje žestoka kazna i da ovakav incident ne može proći bez kazne.

Shpendi stariji je definitivno obrukao svog sina, ali i domaći klub, pa je teško očekivati da će u budućnosti i biti dozvoljen ulaz na domaće utakmice.

Treba istaći da Shpendi ima i još jednog sina,a on nastupa u Seriji A za Empoli. Radi se o Stivenu Shpendiju, Albancu rođenom u Italiji, koji ima 20 godina.

😍 "Apriamo" il 2024 come abbiamo chiuso il 2023: VINCENTI, in un unico solo abbraccio con #RomagnaMia sulla bocca. #INSIEME 💪 #DAIBURDEL

Posted by Cesena FC on Sunday, January 7, 2024

Cesena je poznat klub u Italiji, ima sjajne navijače i svi oni oni se nadaju da će se klub vratiti bar u drugi rang italijanskog nogometa. U treću ligu su ispali u sezoni 2018/19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije