Oronule tribine, skupljalište za miševe: Tužna slika stadiona na kojem je bh. klub ispisao historiju

Kao iz horor filmova

Oronule tribine, skupljalište za miševe: Tužna slika stadiona na kojem je bh. klub ispisao historiju

H. Zilić

Pojedini klubovi dožive teške sudbine, tužan kraj, iako su uživali godinama u prelijepim trenucima, rezultatima. Sudbina je bila teška i za klub koji je 2006. godine defnitivno nestao sa scene i kasnije se u tom gradiću više nije igrao fudbal.

Češke Drnovice više nemaju fudbalski klub, a imali su od 1932. do 2006. godine.

FK Drnovice bio je posljednji klub iz ovog gradića i ostao je čak u sjećanju bh. ljubiteljima fudbala.

U sezoni 200/2001 Drnovice su igrale kvalifikacije Kupa UEFA protiv Budućnosti iz Banovića i slavile rezultatom 3:0 na svom terenu Sportovni areal u prvoj utakmici. U revanšu u Banovićima bilo je 0:1 za češku ekipu.

Stadion na kojem je klub iz Banovića ispisao jedan dio svoje historije, danas ima tužnu sliku.

Već 16 godina na ovom terenu se ne igra fudbal. Tribine su zaupštene, na prostorijama se vide polupana stakla, dok je pojedino lokalno stanovništvo u izjavama za češke medije priznalo da je stadion postao i okupljalište za miševe, a slike su nekada kao iz horor filmova.

Oglasi

Prepušten sam sebi nestaje u najtežim bolovima.

Grad više nema namjeru da formira bilo kakav fudbalski klub koji bi možda i preuredio stadion.

Bilo je ideja da se napravi fudbalski muzej na pomenutom stadionu kao uspomena na neka fudblaska ljepša vremena u Drnovicama, ali i to je palo u vodu.

Posljednju veliku reportažu iz ovog gradića imala je tn.nova iz Češke i to 2017. godine.

Stadion se neće ni rušiti pa je pitanje koja je funkcija? Sve više propada, a lokalnom stanovništvu nije svejedno da žive blizu ovakvog napuštenog izdanja.

Nekada se pričalo o fudbalu, Evropi, Drnovice su igrale u najjačoj ligi Češke, bili su finalisti Kupa Češke. Na ovom stadionu ozbiljnu karijeru je počeo i legendarni Zdenek Grygera, a danas samo pustoš, tuga i dosta upitnika o budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi