Iz Prve lige FBiH u Australiju

Klub potvrdio

Iz Prve lige FBiH u Australiju

S. Mlaćo
Zanimljiv transfer dolazi iz Prve lige FBiH naše zemlje.

Naime, defanzivac Ante Bakmaz napustio je banovićku Budućnosti i životni put će nastaviti u dalekoj Australiji, gdje je i rođen.

To je i potvrdio klub iz Banovića te poželio svom sada već bivšem članu mnogo sreće u budućnosti.

“Ante je za kratko vrijeme koje je proveo u Banovićima pokazao profesionalizam, stekao prijateljstva te je bio pravi primjer našoj djeci kako se jedan fudbaler treba ponašati kako na terenu tako i van njega.

Ante hvala ti što si bio dio zeleno-crne porodice gdje si uvijek dobrodošao“, stoji u objavi FK Budućnost.

Bakmaz je prije Budućnosti nastupao i za bihaćko Jedinstvo, a okušao i u Litvaniji, Hrvatskoj, Rumuniji, Nizozemskoj, Omanu, Indoneziji...

Oglasi

Dogurao je i čak do nizozemskog Ajaxa, gdje je nastupao za ovaj klub, ali ne za prvi tim.

Za Budućnost je upisao sedam nastupa u prvenstvu te jedan u Kupu BiH.

Kada je Budućnost u pitanju, ovaj tim je polusezonu završio na sedmom mjestu, iako se zbog serije loših rezultata našao u nimalo lakoj situaciji. Ipak, izabranici Denisa Mujkića u posljednja tri kola osvojili su sedam bodova i na zimsku pauzu odlaze u mnogo boljoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Prvoj ligi FBiH sada je zimska pauza, a prvenstvo se nastavlja početkom marta.

Budućnost će drugi dio sezone otvoriti domaćim susretom protiv Gradine iz Srebrenika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi