Perasović: Češku moramo shvatiti ozbiljno

Hrvatska protiv Češke u osmini finala Evropskog prvenstva

Perasović: Češku moramo shvatiti ozbiljno

Adnan Beganović

U osmini finala Evropskog košarkaškog prvenstva između ostalog će se sastati Hrvatska i Češka.

U posljednjem susretu grupne faze izabranici Velimira Perasovića su pretrpjeli neočekivani poraz u duelu sa Gruzijom.

Nezadovoljan je bio Perasović nakon tog meča, no želi ga što prije zaboraviti i fokusirati se na duel sa Češkom, koja u svom sastavu ima nekoliko izvanrednih igrača (Jan Vesely, Tomaš Šatoranski, Blake Schilba).

"Moramo odgovoriti na njihov atletski potencijal. Mislim da su se igrači oporavili i mentalno vratili. Mnogo je susreta u kratkom periodu tako da se ne može mnogo osvratiti na ono što je bilo. Važno je da Češku shvatimo ozbiljno, da u meč uđemo skoncentrisano i raspoloženo, te da vratimo energiju", između ostalog je rekao Perasović.

Podsjetimo, Hrvatska je završila na 2. mjestu Grupe C, dok je Češka bila trećeplasirana u Grupi D, a susret između Hrvatske i Češke na rasporedu je u nedjelju u 12:00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.