"Često razgovaram s Inzaghijem i govorim mu da me vrati u Lazio"

Zarate se želi vratiti u Rim

"Često razgovaram s Inzaghijem i govorim mu da me vrati u Lazio"

E. Čaušević

Argentinski fudbaler Mauro Zarate izjavio je da se nada da će se uskoro vratiti u italijanski Seriju A.

Zarate je s dosta uspjeha nosio dres Lazija za koji je igrao tri godine od 2008. do 2011. godine, a nakon toga igrao je za ovaj tim u sezoni 2012/13. kada se vratio s posudbe iz Intera. Argentinac trenutno igra na posudbi u domovini za Velez Sarsfield, ali ne krije želju za povratkom na Apenine.

"Iskreno, volio bih da se vratim u Lazio iako je sada to gotovo nemoguće. Često pričam sa Simoneom Inzaghijem jer smo igrali zajedno. Uvijek mu govorim da me zove nazad u Rim", rekao je Zarate, te dodao:

"Međutim, postoji veoma malo šansi da se to desi zbog načina na koji sam se rastao sa predsjednikom Claudijem Lotitom. Ako postoji ikakva mogućnost veoma rado bih se vratio u Lazio".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zarate je u dresu Lazija odigrao 126 utakmica postigao je 34 gola i upisao 27 asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi