Četiri gola Harmandića u remiju Wetzlara

Bundesliga 7. kolo

Četiri gola Harmandića u remiju Wetzlara

Adnan Harmandić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, postigao je 4 gola u remiju svog Wetzlara protiv Balingena u meču 7. kola Bundeslige.

Efikasniji od popularnog Ade bio je samo Lars Friedrich sa 5 pogodaka koliko su za goste zabili Konig i Burkle. Bila je to od početka izjednačena utakmica pe je i poslije prvih 30. minuta bilo 11:11, a gosti su do boda i konačnih 23:23 došli dvije sekunde prije kraja golom Hafnera.

Još jedan BIH internacionalac i to Damir Doborac, nije uspijeo sa svojim Magdeburgom da izađe na kraj sa Rhein-Neckar Lowenom. Magdeburg je pred 6.419 gledalaca poražen sa 29:24 i to im je bio tek drugi neuspijeh u sezoni. Doborac se nije upisao u strijelce, a u njegovom timu najbolji je bio Robbert Weber sa 6 golova dok je pogodak manje postigao Slovenac Jure Natek. Kod gostiju opet sjajna rola Uwe Gensheimera sa sa 9 golova, a dva manje je na kontu imao Poljak Karol Bielecki.


Do sad odigrani mečevi 7. kola: HSV Hamburg - Flensburg 27:19, Groswallstadt - Kiel 25:32, Hildesheim - Berlin 27:31, Wetzlar - Balingen 23:23, Magdeburg - Rhein-Neckar Lowen 24:29.
Kiel 16 (+1), Berlin 12, Hamburg 12 (+1), Rhein-Neckar Lowen 11 (+1), Magdeburg 10, Melsungen 9 (-1), Lemgo 8 (-1), Wetzlar 7...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.