Četiri igrača ostaju bez medalja za prvaka Engleske iako su ove sezone igrali za Manchester City
FOTO: EPA

Jasno je i zbog čega

Četiri igrača ostaju bez medalja za prvaka Engleske iako su ove sezone igrali za Manchester City

Esmer Oštraković

Fudbaleri Manchester Cityja ostvarili su pobjedu u posljednjem kolu Premiershipa i tako su postali novi/stari prvaci Engleske.

Za njih je to četvrta titula prvaka Engleske zaredom, a to znači i da su ispisali historiju jer niti jednoj ekipi prije njih to nije pošlo za rukom.

Dva gola Phila Fodena u ranoj fazi utakmice "ubila" su svu nervozu kod domaćih navijača, ali Kudus ju je malo vratio prelijepim golom.

Ipak, Rodri početkom drugog poluvremena vraća prednost od dva gola na stranu domaćina i praktično rješava pitanje pobjednika na ovoj utakmici.

Tako će igrači Manchester Cityja dobiti medalje za pobjednika Premiershipa, a 40 medalja biit će podijeljeno između igrača, Guardiole, te njegovog stručnog štaba.

Oglasi

Pravilo kaže da svaki igrač koji je odigrao mininalno pet utakmicau u Premiershipu dobija medalju.

Ukupno 21 igrač Manchester Ciyja učestvovao je u više od pet utakmica, a to znači da 19 medalja ostaje za trenere ili neke druge osobe.

Tako će, kako stvari stoje, četiri igrača ostati bez svojih medalja iako su igrali mali dio utakmica za Manchester City u ovoj sezoni.

Sva četiri igrača više nisu u klubu. Dvojica su prodata, dok se dva igrača nalaze na posudbi.

Zvijezda Chelseaja Cole Palmer odigrao je jednu utakmicu za Manchester City ove sezone i to deset mintua protiv Burnleya u prvom kolu.

Također i Aymeric Laporte je igrao na istoj utakmici, a nakon toga napustio je klubi otišao u Saudijsku Arabiju, tačnije u Al Nassr.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Druga dva igrača su Kalvin Phillips koji je na posudbi u West Hamu, a odigrao je četiri utakmice za Manchester City ove sezone, te James McAtee koji je na posudbi u Sheffield Unitedu, a i on je upisao jedan nastup za Građane.

Naravno, čelnici Manchester Cityja mogu da se odluče da im dodijele medalje, ali prema protokolima ova četiri igrača ne bi trebala dobiti svoje medalje.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi