Četiri moguća scenarija o nestanku aviona kojim je putovao Sala

Potraga za tijelima i dalje traje

Četiri moguća scenarija o nestanku aviona kojim je putovao Sala

Potraga za avionom u kojem se nalazio novi nogometaš Cardiff Cityja Emiliano Sala (28) i dalje traje, pišu inostrani mediji.

Avion se u ponedjeljak navečer kretao iz Nantesa u Cardiff, gdje je Sala letio kako bi se priključio klubu za koji je potpisao protekle sedmice, a zadnji put na radaru je bio kod otoka Alderney između Velike Britanije i Francuske.

Pretpostavlja se kako se avion srušio u more koje je bilo vrlo valovito, uz pljuskove i uvjete u kojima se moglo preživjeti maksimalno sat vremena, a na terenu su uveliko i spasilačke službe, koje su pretražile more površnice 3000 četvornih metara. Iako je nađeno nekoliko predmeta za koje je smatrano kako pripadaju avionu kojom je putovao Sala, potvrde o tome još nema, pa je sve u domenu špekulacije.

Stručnjaci koji rade na ovom slučaju kažu kako javnost treba biti spremna na najgori scenarij, a u međuvremenu su postavili i četiri moguća scenarija o nestanku aviona.

1. Sletjeli su na neko drugo mjesto, ali ne mogu uspostaviti kontakt.
2. Sletjeli su u vodu, pokupio ih je brod koji je prolazio, ali nisu uspjeli ostvariti kontakt.
3. Sletjeli su u vodu i uspjeli se domoći splava za spašavanje koji je bio u avionu.
4. Avion je izgubio kontakt u vodi, ostavivši ih u moru.

Strpljenje i nadu počeo je gubiti Salin otac Horacio. Kako prolazi dan za danom, sve više pomišlja na ono najgore...

"Ne znam više šta da mislim. Sati, dani su prošli i počinjem da mislim na ono najgore", kazao je Horacio i dodao kako se sa sinom posljednji put čuo u nedjelju, te da je bio veoma sretan što je otišao u Cardiff.

Predosjedio tragediju

Dok potraga za tijelima traje, Marca je objavila dio posljednje glasovne poruke koju je Sala poslao porodici u Whatsapp razgovoru. Obraćajući se ocu, požalio se na avion...

"Kako ste svi? Ja sam tako umoran. Bio sam u Nantesu i završavao neke stvari i završavao, završavao... Nikad završiti. Sad sam ovdje u avionu koji izgleda kao da će se raspasti i letim za Cardiff jer sutra počinjem s treninzima s novom momčadi. Kako si ti? Ako u sat-sat i pol ne bude vijesti od mene, ne znam hoće li poslati nekoga da me potraži jer me neće moći naći, ali znate... Tako sam preplašen...", rekao je Sala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nažalost, evidentno je, desilo se ono najgore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi