Englezi otkrili ko je iznajmio kobni avion za Emiliana Salu

Argentinac još uvijek nije pronađen

Englezi otkrili ko je iznajmio kobni avion za Emiliana Salu

E. Čaušević

Emiliano Sala u subotu je potpisao ugovor sa Cardiffom u koji je stigao iz Nantesa, a preksinoć je na povratku na Otok nestao avion u kojem se nalazio ovaj igrač.

Potraga za argentinskim fudbalerom završena je za danas zbog loših vremenskih uslova i bit će nastavljena rano ujutro. Međutim, sve su manje šanse da će Sala biti pronađen živ i mnogi vjeruju da je u padu aviona izgubio život zajedno s dvojicom članova posade.

Sala je u suboru potpisao za Cardiff, ali je odlučio da se vrati u Nantes kako bi se oprostio od svojih saigrača. Nakon druženja s igračima Nantesa uputio se prema Cardiffu, ali je avion nestao s radara i vjerovatno se srušio u more.

Argentinac je pred sami let otkrio da je avion u lošem stanju i da strahuje za život, no nažalost nije odlučio da propusti let. Sky Sports je objavio da je fudbalski agent Mark McKay priznao da je iznajmio avion za Salu i organizovao mu kobni let, no demantovao je špekulacije da je avion u njegovom ili vlasništvu njegove porodice.

Objavljene posljednje Saline riječi: "Brate, mrtav sam..."

Dok potraga za tijelima traje, Marca je objavila dio posljednje glasovne poruke koju je Sala poslao prijatelju u Whatsapp razgovoru. Rekao je da je let iz Cardiffa bio vrlo neugodan i da se boji za svoju sigurnost na povratku.

"Brate, mrtav sam. Ovdje u Nantesu sam obavljao niz stvari, nikad da završim. Sad sam ovdje u avionu koji izgleda kao da će se raspasti i letim za Cardiff", rekao je navodno Sala i dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sutra navečer počinjem trenirati sa novim timom. Vidjet ćemo šta će biti. Kako ste mi vi, braćo i sestre? Ako u sat-sat i pol vremena ne bude vijesti od mene, ne znam hoće li poslati nekoga da me potraži jer me neće moći naći, ali znate..."

U međuvremenu pronađeni su brojni predmeti za koje su u policiji "gotovo sigurni" da pripadaju dijelovima aviona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti