Četvorica igrača ne putuju sa Sarajevom na pripreme

Zbog pregovora oko novog ugovora

Četvorica igrača ne putuju sa Sarajevom na pripreme

Prvotimci Sarajeva danas nastavljaju pripreme za takmičarsku sezonu 2017/18 na Jahorini. 

Put ove bosanskohercegovačke planine neće krenuti četiri fudbalera, koji su sa timom sa Koševa započeli pripreme u toku sedmice. Riječ je o Ameru Bekiću, Adnanu Kovačeviću, Nedimu Hadžiću i Saidu Husejinoviću, a njihovu situaciju objasnio je Valentin Ilievski, Predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

“Stav kluba jeste da zadrži Amera Bekića, Kovačevića i mladog Hadžića dugoročno u našem klubu. Obzirom da Ameru i Adnanu ističu ugovori na kraju ovog mjeseca, a Nedimu ugovor traje još godinu dana, pomenutim igračima su ponuđeni višegodišnji ugovori po znatno boljim uslovima nego što su do sada imali. Pregovori sa igračima su u toku, nadamo se pozitivnom ishodu, kako bi se priključili što prije pripremama sa ekipom, obzirom da na pripreme nećemo voditi igrače, koji nemaju rješeno ugovorno stanje.”, rekao je Ilievski, dodavši:

“Said Husejinović je igrač koji zaslužuje veliko poštovanje za njegov raniji doprinos rezultatima FK Sarajevo. Gotovo svaki navijač našeg kluba se sjeti odmah na spomen njegovog imena golova protiv Levskog i zaista je riječ o jednom velikom igraču, koji ima snažnu emociju prema klubu. Međutim, u prošloj sezoni Said nije igrao mnogo iako ima ponajveći ugovor u ekipi. Trenutno smo u fazi pregovora o smanjenju ugovora ili promjeni sredine za igrača."

Što se tiče daljnjih aktivnosti u ovom prelaznom roku, Ilievski je rekao sljedeće:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Prvom timu je priključen određeni broj talentovanih igrača iz Akademije i kostur tima postoji. Želimo u narednom periodu osnažiti ekipu sa nekoliko kvalitetnih igrača, “kapitalaca”, kako bi spremni dočekali start sezone i prve utakmice. Pregovori su u toku, a naše navijače i javnost ćemo informisati kada uspješno okončamo razgovore”, zaključio je Ilievski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi