Četvorici bh. reprezentativaca prijeti suspenzija
EPA

Oprez protiv Kipra

Četvorici bh. reprezentativaca prijeti suspenzija

Treću kvalifikacijsku utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine će odigrati sutra u Zenici protiv Kipra. 

Izabranici Mehmeda Baždarevića će nastojati da dobrom igrom i rezultatom se iskupe za ubjedljiv poraz od Belgije (4:0), ali isto tako morat će postojati doza opreza zbog mogućih suspenzija pred duel sa Grčkom. 

Naš državni tim u susret protiv Kipra ulazi sa četiri igrača koja imaju žute kartone. Za razliku od kvalifikacija za Euro gdje je igrač bio suspendovan nakon tri žuta kartona, sada pravilo suspenzije vrijedi nakon dva žuta kartona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

To znači da bi Vranješ, Kolašinac, Lulić i Jajalo u slučaju drugog žutog kartona propustili meč sa Grčkom, koji je na rasporedu 13. novembra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi