Baljić više nije trener Tuzla Cityja!

Sporazumni raskid

Baljić više nije trener Tuzla Cityja!

A. Čaušević

Elvir Baljić više nije trener Tuzla Cityja, potvrdio je tuzlanski premijerligaš. 

Baljić je sporazumno raskinuo saradanju sa Tuzla Cityjem dan nakon minimalnog poraza na Grbavici od Željezničara. 

"Nakon slabog starta u proljeće i ispadanja iz Kupa, osjećam se djelimično odgovorno. Mislim da je lakše promijeniti trenera nego 10 igrača. Klubu hvala na povjerenju i želim im sve najbolje. Ovoj ekipi treba svježa krv, neka nova energija i vjerujem da ekipa može ostati u vrhu", kazao je Baljić.

Tuzla City je slabo otvorila drugi dio sezone. Upisani su ligaški porazi od Željezničara i Sarajeva, dok je zabilježeno i ispadanje iz Kupa BiH protiv Zrinjskog. Jedino je protiv Veleža upisan remi (0:0).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz tuzlanskog kluba su poručili kako će uskoro biti poznato ko će slijediti na klupi protiv Veleža u meču 23. kola koji se predstojećeg vikenda igra na Tušnju. 

Baljić je kao trener Tuzla City vodio na 12 mečeva uz učinak od četiri pobjede, dva remija i šest poraza.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Sta Vam je svima!? Dajte malo poštovanja prema covjeku koji je pošteno nosio dres BiH.!! Uostalom, nije sve ni do njega. U tri od cetiri utakmice su debelo ošteceni.
22 5
manijaci
A sta radimo ovim klubovima , ohani Osime hahaha
21 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi