"Mali opasan k'o plin" u centru pažnje: Tako blizu, a tako daleko od potpunog junaka

Mogao je ''zalediti' Mostar i Sarajevo u samo četiri dana

"Mali opasan k'o plin" u centru pažnje: Tako blizu, a tako daleko od potpunog junaka

S. Mlaćo

Nermin Crnkić je jedan od najzanimljivih igrača u Premijer ligi naše zemlje. Možda nije najbolji, ukusi su svakako različiti, ali da je jedan od onih koji privlače veliku pažnju, to je sigurno.

Tako je bilo i protekle sedmice. Crnkić se čak dva puta u par dana našao u centru pažnje bh. sportske javnosti.

Krenimo redom.

Tuzla City je u srijedu u okviru četvrtfinala Kupa BiH gostovao Zrinjskom. Bilo je 2:1 za Plemiće koji su tako prošli dalje, a priča je mogla biti mnogo drugačija.

Crnkić je priliku dobio u 72. minuti i vrlo brzo zatresao mrežu Antonija Solde. Ipak, pogodak je poništen zbog navodnog faula brzonogog ofanzivca.

Azmir Husić, prvi čovjek Tuzlaka, nakon meča je kazao da je njegov tim pokraden i da je Zrinjski morao proći dalje. Situacija nikada nije razjašnjena, a najbolje da prosudite sami.

Četiri dana kasnije Tuzla City gostuje Željezničaru. Na prepunoj Grbavici Semir Štilić je srušio mlađeg premijerligaša iz Tuzle, a Crnkić je u 88. minuti mogao zalediti Dolinu ćupova. Nešto ranije je dobio šansu za igru i unio nemir u Željinu odbranu, koja do tada mora se priznati nije imala mnogo posla.

Pao je nakon duela sa Stevanovićem u šesnaestercu domaćih i kada su gosti očekivali da Sabrija Topalović pokaže na bijelu tačku, on je samo odmahnuo rukom. Tuzlaci su žestoko protestovali, a Crnkić je dobio novu salvu zvižduka publike u Željinom domu. Sasvim očekivano, ipak je nosio dres gradskog rivala sa Koševa, a i svjesni su bili Plavi da od njega prijeti možda i najveća opasnost.

Lucidnost, brzina, mangupluk u kojem nekad ipak i pretjera, krase ovog 27-godišnjaka.

Bh. javnost pamti prošlu sezonu i Crnićeve škariće protiv Slobode, a na poseban način opisao ga je trener Željezničara Amar Osim uoči jednog duela sa Tuzlacima.

"Mali Crnkić je opasan kao plin", u svom stilu je kazao Osim, a ovaj mu je uzvratio pogotkom u mreži njegovog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Crnkić je ove sezone imao problema sa povredama, ali i pored toga upisao 18 nastupa u PL uz četiri pogotka i tri asistencije.

Na Tušanj je stigao iz Njemačke, a nastupao je i u Slovačkoj...

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ayd
penaltik kao suza
7 3
Ende
Već sada se moze govoriti o neregularnom prvenstvu. U redu su sudijske greške, potkradu se .. ali kad se to desi u 89oj minutu i kada je penal ocigledan kao onaj sinoc .. to vise nisu greške, to su djela sa predomisljajem da se utiče na konačan ishod utakmice. Jadno da jadnije ne može (Y)
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije