Chamberlain: Imamo još majstora u ekipi, nije Coutinho bio jedini

Smatra da je Liverpool i dalje snažan

Chamberlain: Imamo još majstora u ekipi, nije Coutinho bio jedini

Fudbaler Liverpoola Alex Oxlade-Chamberlain smatra da odlazak Philippea Coutinha iz kluba ne bi trebao uzdrmati ekipu u nastavku sezone.

Prema riječima engleskog reprezentativca, Liverpool je i dalje skupina kvalitetnih fudbalera koji su dovoljno kreativni da nadomjese odlazak najboljeg igrača u prethodnih nekoliko sezona.

"Nema sumnje da je Coutinho mnogo značio našoj ekipi, ali i bez njega smo vrlo kvalitetan tim. Tu su Salah, Mane, Firmino i brojni drugi fudbaleri koji igraju na visokom nivou i njegov odlazak nas ne bi trebao poremetiti", započeo je Oxlade-Chamberlain, te nastavio:

"Nije Coutinho bio jedini majstor u ekipi, imamo ih još. Ove sezone smo već odigrali nekoliko utakmica bez Coutinha i to je često izgledalo sasvim dobro, tako da nisam zabrinut. Tačno je da smo na gubitku, ali to je fudbal. Igrači dolaze, igrači odlaze".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Philippe Coutinho je zaista fudbaler svjetske klase. Nisam igrao dugo s njim, ali za ovo kratko vrijeme sam vidio o kakvom se igraču radi", dodao je bivši igrač Arsenala.

Prilika da se javnost upozna s Liverpoolom bez Coutinha je već za vikend, kada Redsi imaju najteži mogući ispit - duel sa Manchester Cityjem.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi